3D-printet bil!

Det er en rekke foretak som har forsøkt seg på 3D-printede biler de siste årene, men så langt har ikke noen lyktes å gjøre det på en skikkelig effektiv måte.

Det var imidlertid til firmaet Local Motors tok saken i egne hender, og resultatet viste at man nå har tatt et langt steg i riktig retning!

50 deler

Under en konferanse som heter Internation Manufacturing Techonology Show, IMTS, som gikk av stabelen i Chicago forrige helg printet selskapet ut tilsammen 50 deler som de hadde behov for og de kunne dermed presentere elbilen Strati! Hele arbeidet var gjort på kun 44 timer, og via en en stor 3D-printer ble chassiet til bilen ‘skrevet ut’. Materialet bestod av plastikk og karbonfiber, men øvrige deler som vinduer, elmotor, batter i og andre øvrige deler ble selvsagt ettermontert på vanlig måte.

Kun 115.000 kroner

Stratien er en liten toseters bil som har en toppfart på 65 km/t og rekkevidden på én lading er på akseptable 190 kilometer. Selv om disse specsene ikke er kjempeimponerende så er det allikevel ting som tyder på at dette vil kunne bli en produksjonsform som det kan være verdt å satse på i fremtiden ettersom den vil være både rimelig og effektiv.

Local Motors har planer om å få denne bilen ut på salgsmarkedet neste år og den billigste utgaven vil ligge på rundt 18.000 dollar, eller omkrng 115.000 kroner. Toppmodellen vil ligge på rundt 200.000 kroner.

Man kan også utstyre denne bilen med enten bensinmotor eller dieselmotor hvis man ønsker det, alternativt motorer som ennå ikke har kommet ut på markedet.

Sjekk videoen under: