Å finne den perfekte bilen

Bilkjøpet er en viktig investering og selv om det å kjøpe bil i Norge til tider kan være svindyrt er det ingen tvil om at vi er glade i å bruke penger på dette.

Men hvordan skal man finne den bilen man virkelig har lyst på og hvordan skal man finne ut hva som er en bra pris? Her er det flere ting man kan gjøre, men det aller viktigste er at man setter seg ned for å definere hvilke behov man har. Ikke tenk så mye på et bestemt merke man vær heller tydelig på hvilke egenskaper du vil at bilen skal ha.

Skal den ha krok? Hvor mange seter har du behov for? Tohjulstrekk eller firehjulstrekk? Skal det være diesel eller bensin, og eventuelt hvor stor hengervekt skal den kunne dra? Vil du ha en stasjonsvogn eller en sedan, og er det automatgir eller manuelt gir som gjelder? Alt dette og mer til er egenskaper som du kan krysse av for hos for eksempel Finn.no, og gjør du det vil du få opp en liste over alle biltypene som kan være aktuelle og som ligger ute for salg – både privat og hos forhandler.

Du får da også et hint om hvilket prisnivå som virker fornuftig, og hvis du for eksempel ønsker å kjøpe bil gjennom forhandler kan du bruke ‘privatpriser’ til å presse ned prisene med. Husk at jo lenger sør i landet du kjøper jo billigere blir det. Bor du nordop vil en flytur til Gardemoen kjapt kunne lønne seg, og husk at mange forhandlere assisterer deg med å komme frem til deres butikk.

Har du virkelig lyst på en bil så vil en slik tur nesten bestandig lønne seg! Når det gjelder finansiering så kan denne artikkelen gi deg noen gode råd om hva som er lurt å gjøre.

Kort oppsummert kan vi si følgende: når du skal kjøpe deg ny bil er det viktig at du gjør en grundig jobb tidlig i prosessen og ikke hopper på det første og beste tilbudet som du måtte finne.