Billån med betalingsanmerkning

Å havne i økonomisk knipe er aldri morsomt og spesielt ikke i en situasjon hvor man virkelig har behov for penger. Å ha slike anmerkninger kan sette deg helt utenfor det økonomiske ‘spillet’ i samfunnet og hvis du for eksempel får havari på bilen din og du har behov for en ny så kan situasjonen fort bli prekær.

Det er dog mulig å få et lån selv om man har betalingsanmerkning men dette fordrer at du har sikkerthet å stille for banken. En slik sikkerhet må derfor sannsynligvis stilles i hus eller hytte slik at banken har en form for trygghet når de skal låne ut penger til deg. Alt dette er vel og bra men det er et par ting man skal huske på her: hvorfor har man havnet i den situasjonen at man har fått en betalingsanmerkning? Vil et nytt lån forverre situasjonen eller er det uheldige omstendigheter som har gjort slik at man har kommet i uføret? Husk at du i verste fall risikerer å sette hus og hjem over styr ved å sette deg i en gjeld som dette, men når det er sagt så kan altså denne formen for lån være svært kjærkommen for mange.

Det kan også være en grei anbefaling at man viser måtehold hvis man tar opp et lån som dette for man må regne med at rentenivået på dette lånet vil være en god del høyere enn et tradisjonelt lån. Årsaken til dette er naturligvis at du har en betalingsanmerkning eller flere, og hvor høy renten er vil være avhengig av hvor mange anmerkninger du har.

Denne artikkelen ser nærmere på denne låneformen, og kan være verdt en aldri så liten lesning.

Husk også på at det er en stor debatt som i dag pågår angående nordmenns gjeldssituasjon og før man setter seg i ny gjeld krever det at man har en god og virkelighetsnær innsikt i egen øøonomisk situasjon.