Brukt kredittkortet til å finansiere verkstedregningen?

Vi skal ikke stikke sannheten under en stol: å ha bilen på verksted kan være veldig kostbart, og spesielt hvis man har vært skikkelig uheldig. Verkstedtimene er kjempedyre og hvis det er ‘feile’ deler man må ha tak i så kan materiellet også bli en betydelig utgift. Dette er det ikke alle som har råd til eller har en forsikring som kan dekke, og det som da skjer er at de må dekke kostnadene på en annen måte.

Dette gjøres i enkelte tilfeller med kredittkort, og selv om dette ikke er noe vi kan anbefale, med mindre det er snakk om små beløp, så er det like fullt helt forståelig at det gjøres. I verste fall så kan man ende opp med utgifter som er veldig høye og at det kan bli i titusenkronersklassen er naturligvis ikke uvanlig. Har man ikke bufferkonto til å ta seg av slike utgifter kan man faktisk ende opp med et økonomisk problem av betydning. Dette ønsker man naturligvis ikke og da er det av største viktighet at man gjør de rette tingene etterpå.

Det vi da snakker om er at man skal prøve å kvitte seg med denne kredittkortgjelden så snart det lar seg gjøre, og det er faktisk bedre å erstatte denne gjelden med et annet lån hvis man har muligheten til det. Et vanlig lån vil i de aller fleste tilfeller være betydelig billigere og man kan spare forholdsvis store beløp på dette. Man kan enten velge å gå til ens faste bank og be om en refinansiering hvor man baker inn kredittkortgjelden i boliglånet, eller man kan velge å erstatte gjelden med et forbrukslån. Mange rynker på nesen over slike forslag, men det er tross alt billigere med et forbrukslån enn hva det er med en nedbetaling direkte på kredittkortet – rentene er rett og slett for høye til det!

Ta ansvar og fiks opp i dine problemer i dag – det vil garantert lønne seg!