Den amerikanske drømmen

USA og amerikanere har en helt spesiell plass i hjertet til oss nordmenn, og kanskje er det den store utvandringen på 18- og 1900-tallet som har skylden for det? Ikke vet vi, men det er helt åpenbart at begeistringen for USA står sterkt i Norge.

I denne artikkelen er det overhodet ikke snakk om USA eller den politikken landet fører, for den er det sannsynligvis svært mange som har innvendinger mot. Det vi snakker om er naturligvis den amerikanske kulturen, og denne er et helt særegent fenomen. USA har som sagt fascinert både oss nordmenn og andre verdensborgere i massevis av år, og det er nok den amerikanske drømmen hvor alt er mulig som har stått sentralt. Andre ting som populærkultur har selvsagt også spilt en sentral rolle, og kombinert med the american way of life så har resultatet blitt en slags drøm i det fjerne som mange ønsker å oppleve.

Vel, USA er nærmere enn hva det noen gang har vært og vi er bare en liten flytur unna flere populære destinasjoner over hele landet – og det er det mange som vet å benytte seg av. Å sette seg på flyet og lande i Nw York er noe veldig mange ønsker å oppleve og som veldig mange i tillegg gjennomfører en eller flere ganger i livet sitt.

I USA finnes alt! Det er fantastiske biler, det er motorsport, det er feit mat, det er store burgere, det er store byer, det er knallbra musikk, det er ekstrem natur, det er så utrolig mye at man knapt kan fatte deg – og det er megasvært det aller meste!

Kanskje er det summen av alt dette som gjør at vi elsker USA over det aller meste? Det kan godt være det altså, og det er jo ingen tvil om at hjertet slår litt ekstra hardt når vi ser en skikkelig autentisk muskelbil av amerikansk type komme sigende etter veien?

Ja, det er akkurat slik det er!

Post navigation