Dyre bil og vognlån

Å kjøpe bil og vogn er ikke bestandig den billigste investeringen man gjør og mange betaler forholdsvis dyre renter på disse lånene. Ofte oppleves det slik at man omtrent aldri blir ferdige med å gjøre opp for seg og det er ingen tvil om at 5 år kan virke fryktelig lenge!

Slik kan de ofte gå om man ikke har egenkapital å fare med, og når man må fullfinansiere ved hjelp av lån kan det fort bli dyrt – årsaken er rett og slett at banken ikke har god nok sikkerhet for å låne ut pengene til en bedre pris og da kompenserer de for dette ved å ta ekstra påslag på rentene.

Dette er enkel matematikk og slik markedet fungerer i dag. Jo mer penger man stiller med selv jo bedre betingelser får man på lånet. Det oppleves kanskje som selvmotsigende og man skulle jo vitterlig anta at de som har dårlig råd skulle ha større behov for billigere lån, men slik er det alstå ikke.

Så hva gjør man når lånet på bilen eller vognen er for stort. Etter å ha betalt ned på lånet en stund kan man søke om refinansiering, og da er det ganske enkelt bare å kontakte en bank og spørre om hjelp. Bankene kan så nær sagt refinansiere alt mulig, og det kan være alt fra billån og til kredittkort – du får med andre ord hjelp til å refinansiere et dyrt bil-/caravanlån.

Når du har betalt ned på lånet ditt har du nemlig opparbeidet deg litt egenkapital og da kan du be om å få en bedre rente på ditt lån. Slik fungerer altså markedet, og når du har betalt ned hele bilen eller campingvognen har du en glimrende egenkapital til neste gang du skal kjøpe bil – man må med andre ord jobbe seg opp og frem!