Kaffetørste arbeidere

Vi må ta en litt morsom historie her: her på vårt nettsted er vi flere som jobber sammen, og som på alle andre arbeidsplasser går det en dugelig mengde kaffe i løpet av en arbeidsdag. Det har i hvert fall vår trofaste gamle Moccamaster fått erfare. Denne pioneren innenfor traktekaffe har levert seigtflytende og kruttsterk olje i en årrekke, men her for et par uker siden så den seg nødt til å trekke sin siste vanndråpe opp av beholderen. Den konket ut med et langttrukkent sukk, og det var det.

Med vantro i blikket så vi hjelpesløst på hverandre: hva gjør vi nå, sa blikkene, og: går det virkelig an. Vi hadde slitt ut en Moccamaster – en prestasjon av de helt sjeldne! Nå er det ikke slik å forstå at vi er smekkfulle av penger, så vi måtte tenke alternativt i arbeidet med å skaffe oss en ny trakter, og det gikk faktisk til det punktet at vi valgte å satse på et forbrukslån.

Egentlig var det ikke behov for det, når sant skal sies, for en Moccamaster i seg selv er jo ikke spesielt kostbar. Problemet var enkelt og greit at flertallet ønsket å investere i en maskin som kunne gi oss bedre kaffe. Etter en lengre diskusjon som gikk over flere dager ble vi enige om at hvis vi først skulle investere i en maskin, så måtte det bli noe som tar utgangspunkt i ferskmalte kaffebønner.

Så vi gjorde og vi begynte søkingen etter en beist som kunne betjene en rekke kaffetørste kontorarbeidere, og da er det klart at det må kraftige saker til! Vi endte med en maskin som befinner si i klassen over 10.000 kroner så dette ble en skikkelig investering for alle oss.

Det var hele kaffebønner som måtte kjøpes inn og som forventningsfullt ble helt oppi beholderen. Vi fylte med vann og kikket i bruksanvisningen for å finne ut hvordan vi kunne lage oss vanlig kaffe. Forventningsfullt traktet vi oss en kopp hver og tok en høytidelig skål før vi tok oss en slurk samtidig. Du verden for en ufattelig god kaffe! Det kostet, ja, men det var det virkelig verdt!

Hvis du lurer på om kaffe fra ferskmalte bønner er bedre enn filterkaffe, så kan vi gi deg et rungende og entydig svar på akkurat det: jaaa!