Lease bil

Å lease bil har blitt stadig mer populært i Norge og i VG kom det i dag frem at man forventer at prisene på bruktbiler kommer til å falle i de nærmeste årene, og at mye av dette skyldes leasingbølgen som har skyllet over landet de siste årene.

Leasing har altså blitt vanlig, men ikke alle er 100% klar over hva begrepet innebærer, og det ser vi litt nærmere på her.

kjøpe bil

Finansieringsmetode

Å lease er en slags finansieringmetode, og for å forklare det på en enkel måte så kan man si at det er en mellomting mellom det å eie og det å leie. Når man leaser en bil er det snakk om en splitter ny bil, og det er dette som er noe av det som er så gunstig med det. Leasing av bil handler derfor om å leie en bil i tre år fra en utleier.

Det er fortsatt utleier som har eiendomsrett over bilen, men det er du som leaser bilen som har bruksretten. Som sagt varer leieavtalen over tre år, og når denne leietiden er utløpt leverer du bilen tilbake.

Månedlig kostnad

Prisen for å lease en bil vil variere men det er en del faste kostnader som påløper. Man må for eksempel betale et engangsbeløp samt en etableringsavgift, og deretter kommer de månedlige kostnadene i tillegg. Mange vil kanskje si at det vil være å kaste pengene ut av vinduene ettersom man ikke har noen bil å selge etter at leasingperioden er utløpt, men dette vil bære være delvis korrekt. Å lease biler vil være gunstig for dem som bytter biler ofte, og da vil en treårsperiode være perfekt i forhold til å lease. Når du er ferdig har du muligheten til å lease en ny modell, og det hele handler om at du slipper litt billigere unna enn å faktisk eie bilen.

Leasing vil derfor lønne seg for dem som bytter ofte samt for de som kjører mye bil. Den store fordelen er at du får en splitter ny bil på veien som er både trygg og miljøvennlig, og du trenger ikke engang ta opp et lån for å få til det.

Post navigation