Lyst til å investere i bil?

Har du hatt lyst til å investere i bil? Vi snakker her ikke om å kjøpe ny bil, men å bevege deg inn på det spennende cfd-markedet!

CFDer, eller differansekontrakter, er en utrolig interessant måte å forvalte sine penger på, men man skal være klar over at det kan være veldig risikabelt. Her er det enkelt å gjøre feil som kan føre til betydelige tap over svært kort tid, så man må virkelig holde tungen i munnen og vite hva man gjør.

CFD fungerer slik at man spekulerer i opp og nedgang i forskjellige markeder og her vil aksjer, indekser, valuta og råvarer være de mest aktuelle og de vanligste instrumentene. Det spesielle er at man ikke investerer i selve aksjen, men at man kun spekulerer på om den vil gå opp eller ned! Aksjen fungerer kun som en referanse og kalles derfor for et underliggende instrument.

CFD handel er derfor meget spennende og vil være en utfordring for noen enhver!

Utfordringen med denne handelsformen er at den er giret, eller handles på margin som det også kalles. Marginen kan være svært høy og det er ikke uvanlig med en giring på 25x. En endring i en aksje på 1% vil derfor føre til en endring i din post på 25%! Du kan derfor få en betydelig avkastning på kort tid, men naturligvis også et betydelig tap på like kort tid.

Du eier altså ikke den aktuelle aksjen og hvis handelen stenges når du har tapt tilstrekkelig vil pengene dine være tapt.

Men over til bil: det er flere store bilselskaper man kan handle CFDer mot, og blant annet kan vi finne Ferrari og Volkswagen. Tenk bare på de investorene som har investert sine penger i en nedgang i den tyske bilgiganten. Her snakker vi sannsynligvis om avkastninger på flere hundre prosent, og det sier ikke så rent lite om hvilke muligheter som ligger i denne investeringsformen. Det handler dog om kunnskap og om å treffe markedet på akkurat riktig tidspunkt.