Ny XC90 lanseres i august

Volvo bedriver testing for fulle mugger og nedtellingen mot en av selskapets største nyheter noen gang er påbegynt – vi snakker selvsagt om Volvos splitter nye XC90!

I løpet av august skal denne eksklusive doningen lanseres i Stockholm, og så langt har man fått innblikk i interør og dashbordet, og nå har også et litt morsomt og spesielt bilde av en detalj i fronten blitt sluppet!

Thors hammer!

Detaljbildet fra fronten har blitt hyppig omtalt i medier verden over og det er altså snakk om lykten! Dette er imidlertid ikke bare en lykt, men en detalj som sier noe om Volvos store satsning – ikke minst på utseende. Kjørelyset er formet som en T og har et design som er formet etter hammeren til ingen ringere enn den norrøne guden Tor. Lyktene har i så henseende fått navnet Tors Hammer, og vi er nesten nødt til å applaudere dette designstuntet som både dristig, tøft og veldig norrønt!

Tors Hammer har vært til inspirasjon for designet av lyktene på den nye XC 90-modellen fra Volvo!

Tors Hammer har vært til inspirasjon for designet av lyktene på den nye XC 90-modellen fra Volvo!

Hva er så formålet med dette? Jo, det har allerede blitt en snakkis, og når du ser en slik lykt i bakspeilet vet du nemlig umiddelbart at du har en eksklusiv og spesiell XC90 bak deg. Teknologien og design på lys har blitt stadig mer viktig hos de forskjellige bilprodusentene de siste årene, og det er ekstra morsomt at Volvo har gravd seg godt tilbake i den Skandinaviske historien.

Målsetningen er at alle som ser bilen i bakspeilet, umiddelbart skal se at de har en XC90 bak seg. Lysteknologi og design har blitt stadig viktigere hos verdens bilprodusenter de siste årene, og Volvo satser altså på historiske røtter.

Første bil på ny plattform

Den splitter nye XC90-modellen er viktig på flere måter for Volvo, og ikke bare er dette en banebrytende bil men det er også den første bilen som kommer ut på den nye plattformen som kalles SPA. SPA står for Scalable Product Architecture, og bilen blir derfor en hjørnestein i utviklingsplanen som ligger i selskapet, hvor det skal investeres bortimot 70 milliarder kroner.

Med SPA-teknologien tar Volvo sikte på en kollisjonsfri fremtid!

Med SPA-teknologien tar Volvo sikte på en kollisjonsfri fremtid!

Fordeler av stordrift

Når det gjelder SPA-plattformen så gir dette selskapet to betydelige fordeler. Fleksibiliteten denne plattformen gir betyr at ingeniørene og designerene i Volvo har muligheten til å både introdusere og utvikle flere nyskapende og rett ut sagt spennende egenskaper innenfor designet.

En annen fordel man får er at kjøreegenskap til bilene forbedres, samt at sikkerheten forbedres, innovativ teknologi forbedres i tillegg til at man får mer innvendig plass i modellene.

Når det gjelder stordriftsfordelene så betyr det at de forskjellige drivlinjene, systemene, teknologiene og modellene kan monteres på den nevnte skalerbare produksjonsplattformen, og på denne måten skape en bedre økonomisk drift gjennom stordriftsfordeler.

Nye modeller i premium-klassen

Ambisjonene i konsernet er store og det er tydelig at man ønsker å produsere biler i premium-klassen med de kommende modellene. SPA-plattformen gir selskapet en ny teknologisk fødsel, og faktisk er det slik at omtrent 90% av komponentene i de nye XC-modellene og modellene etter det vil være helt nye og unike. Kvalitet og teknologi vil heves til topps på alle de viktige områdene.

Vi venter i spenning!