Skaff deg den beste billånsrenten

Å kjøpe seg bil er kanskje en av de aller dårligste investeringene vi gjør i løpet av livet, og da kan det likesågreit være en tanke å prøve å skaffe seg så gunstige betingelser som mulig.

For at bankene skal kunne gi deg sin beste rente på bilkjøp så kreves det at du har en egenkapital på rundt 1/3 av kjøpesummen – altså 30%-35%, men dette er det absolutt ikke alle som kan stille opp med.

Et billån hvor man ikke har sikkerhet kan være temmelig kostbart og da snakker vi om renter som ikke er langt unna forbrukslån, men har man den etterlengtede egenkapitalen er det mye penger å spare på dette. Hvis man ikke har egenkapital kan man forsøke å få tak i et lån andre steder og har man ikke muligheten til dette privat kan man ta det gjennom et forbrukslån.

Et forbrukslån kan som mange kjenner til brukes til å investere i hva som helst og det er slett ingen dum i det å skaffe seg et slikt lån for å bruke som egenkapital til bilkjøpet. Da vil man enkelt og greit kunne slå i bordet med at man har penger på bok og dermed vil banken kunne tilby den beste lånerenten som de kan.

I løpet av en 5-års periode kan det være betydelige beløp å spare på å ha en egenkapital.