Smart EU-kontroll på bilen

EU-kontrollen er noe alle bileiere må gjennom for å sikre at kjøretøyet oppfyller de kravene som er stilt. Dette går naturligvis på sikkerhet både overfor seg selv og andre trafikanter. Men mange er allikevel engstelig når kontrollen nærmer seg og er vel kanskje ikke helt trygge på at bilverkstedene er ærlige med dem. Dette kan man saktens forstå all den tid å reparere bil er meget dyrt.

Vi har derfor et godt tips til alle bileiere der ute, og det er rett og slett å bruke en NAF teststasjon til å gjennomføre EU-kontrollen. Da får man testet bilen på et verksted som er kompetente til det og som samtidig ikke har noen interesse i å ‘finne’ feil ettersom de ikke utbedrer slike ting selv. Du får dermed en liste etter endt kontroll som sier noe om hvilke utbedringer som må gjøres og kan dermed oppsøke et valgfritt autorisert verksted som du ber utbedre de punktene som er påpekt i kontrollpapirene.

Kommer det noe annet enn det i tillegg fra verkstedets side har du i alle fall ditt på det tørre!

Husk også på at du på en EU-kontroll hos NAF kan få skiftet olje og oljefilter med det samme og dette er bestandig smart å gjøre. Er du medlem hos NAF i tillegg er EU-kontrollen billgere enn om du ikke er det eller oppsøker et annet verksted.

Å være bileier er kostbart, det vet vi alt om, men å ta bilen på service fra tid til annen vil kunne sørge for at du unngår de kjempestore utgiftene man kan få om bilen kun kontrolleres annet hvert år. Lever inn bilen på service før sommerferien og gjerne en gang på vinteren også. Da vil du få sjekket bilen, skiftet olje og gjort forskjellige småting og du får dermed utgiftene porsjonert utover året – og da er det mye enklere å takle dem.