Vurder leasing

Ved å lease en bil gir du deg selv muligheten til å cruise etter Norske veier med en ny, flott og trygg bil til enhver tid. Er det da så rart at stadig flere velger å gå for leasing? Trolig ikke!

Å lease en bil er en alternativ måte å holde bilholdet til ferskt og oppdatert på, og dette er en løsning som passer spesielt godt til alle dem som er hyppige bilskiftere. Er dette noe man bedriver hvert tredje eller hvert fjerde år så kan leasing av bil være fornuftig.

I bunn og grunn handler dette om et regnestykke og man må derfor ha noen faste premisser på fast. Er du fast bestemt på å bytte bil hvert tredje år så er dette en matteoppgave det er verdt å se nærmere på. Å ta opp lån for å kjøpe bil som man selger etter kun tre år trenger ikke nødvendigvis å være et smart trekk. Vi vet alle at fallet i prisen i løpet av de første fem årene er nokså stort, så man må regne på om det vil lønne seg å lease fremfor å leie. Det er imidlertid ikke noe 100% klart svar på dette, så det vil utvilsomt lønne seg å sjekke dette ut nærmere.

Ekspertene strides litt om dette men eksempelet i denne artikkelen viser med all tydelighet at å lease en ny bil i tre år fremfor å eie og så selge, vil kunne spare kunden for rundt 30.000 kroner over den samme perioden. Det billigste alternativet i artikkelen er å kjøpe en to år gammel bil og selge den etter tre år – men da har man ikke en splitter ny bil.

Fordelen med å lease fremfor å drive kjøp og salg er definitivt at man slipper alt styret med å selge bilen når man er ferdige med låneperioden, men dette er en vurdering man må ta. Ønsker man ny bil til enhver tid sier det seg selv at dette er en stor kostnad hver måned, og dette er noe man må vurdere. Er det slik at man vil ha det på denne måten så kan altså leasing vise seg å lønne seg ganske mye.

Bytter du bil ofte er dette noe du burde ta opp til vurdering.